Skin City Tattoo

Wat is de minimum leeftijd voor een tattoo?

De minimum leeftijd voor een tattoo is 18 jaar. 16 jaar, mits toestemming van de ouders, wij hebben hiervoor de juiste formulieren klaarliggen.

Kan ik op voorhand iets innemen tegen de pijn?

Neen, pijnstillers en alcohol werken bloedverdunnend, maken het proces veel moeilijker en hebben dan invloed op het resultaat.

Kan ik me voorbereiden op een tattoo?

Probeer te ontspannen en stress te vermijden. Eet goed alvorens je langskomt. De te behandelen plaats mag je al scheren. Gebruik geen alcohol, pijnstillers of drugs.

Doet het veel pijn?

Dat hangt van de plaats af. De armen zijn het minst pijnlijk, de buik of ribben dan weer meer. Dit is afhankelijk van persoon tot persoon. Je kan het vergelijken met epileren: het valt reuze mee, maar na een aantal uren kan het wel moeilijk worden.

Kan ik Aids, Hepatitis of Tetanus oplopen door een tattoo?

Wij werken met gesteriliseerde naalden voor éénmalig gebruik, die in jouw aanwezigheid geopend worden en die we achteraf steeds vernietigen. Onze shop is gekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid.

Enkel in studio’s met slechte hygiëne en herbruikbare naalden kan dit gebeuren, niet bij ons.

Kan ik allergisch reageren op een tattoo?

De naalden die gebruikt worden zijn vervaardigd uit titanium, niet uit chirurgisch staal. Omdat chirurgisch staal nikkel bevat en titanium niet, kunnen mensen met een nikkelallergie gerust een tattoo laten plaatsen.

Een inkt-allergie komt zelden voor, mede omdat tegenwoordig alles goed onderzocht en gecontroleerd is, om deze uit te sluiten. In het verleden kon het wel eens voorkomen bij rode en blauwe inkt.

Wij hebben een ingrediëntenlijst ter inzage, speciaal voor permanent make up.

Voldoet de studio aan de hygiënische vereisten?

Ja zeker. De studio is goedgekeurd door de Federale Volksgezondheid.

Naalden worden altijd geopend én achteraf vernietigd in jouw bijzijn.

Hoe verzorg ik mijn tattoo of permanent make up?

Een nieuwe tattoo of permanent make up is vergelijkbaar met een schaafwond, dus moet ook gelijkaardig verzorgd worden.

Na het plaatsen van de tattoo wordt deze afgedekt met een folie en eventueel een verband, deze mag na twee uur verwijderd worden. Na het verwijderen van de folie kan je best de tattoo voorzichtig wassen met lauw water en een milde zeep (bij ons verkrijgbaar), afspoelen en droogdeppen. Niet wrijven! Daarna insmeren met een ontsmettende, wondhelende zalf, bij ons verkrijgbaar. Bijvoorbeeld: Bepanthol, Hustler, Tattoo Recovery Carl & Johan.

De eerste week 3 à 4 keer per dag met een dun laagje insmeren, de eerste dagen ook terug wassen zoals hierboven vermeld. Vervellen en jeuken is heel normaal, vooral niet aan prutsen of krabben. De eerste dagen kan de tattoo, rood, gezwollen en gevoelig zijn.

Vermijd zonnebank, sauna en zwembaden, loop niet in de brandende zon. Douchen mag wel.

Als je denkt dat je tattoo ontstoken is, abnormaal rood of branderig aanvoelt, raadpleeg ons dan zo snel mogelijk door langs te komen. Soms kan er een lichte allergische reactie optreden door het gebruik van de zalf. We kunnen dan eventueel iets anders aanraden.

Opmerkingen:

 • nooit de tattoo opnieuw afdekken met folie!
 • De eerste dagen kan je tattoo inkt afgeven, dat is heel normaal. Houd hiermee rekening met je kledij voor eventuele vlekken.
 • De eerste weken zal je tattoo redelijk verbleken, dit is normaal. Het eindresultaat is definitief na enkele maanden. Kom zeker je tattoo na 3 weken eens laten bekijken. Indien er bijwerking nodig is, zullen we dat inplannen.

Hoe werkt het voorschot?

BETAALWIJZE

Bij het bespreken en het inboeken van afspraken wordt een voorschot gevraagd. Dit kan zowel bancontact als cash betaald worden. Betalingen voor gastartiesten dienen steeds cash te gebeuren, ze werken voor eigen rekening. Bij meerdere sessies verschuiven we je voorschot telkens door naar je volgende afspraak. Bij je laatste afspraak wordt dan dit voorschot van je laatste sessieprijs afgetrokken.

 • Voorschot: 200 euro grote tattoos, 50 euro kleine tattoos.
 • Voorschotten moeten betaald worden per gemaakte booking.

Het omzetten van een afspraak kan éénmalig, met behoud van voorschot.

BIJ ANNULATIE

 • Bij annulatie is er géén teruggave van het voorschot (wij stoppen immers tijd en werk in de designs).
 • Bij het niet opdagen van een sessie, moet een extra forfaitaire kost bijbetaald worden. Dit voor de geleden schade, vastgelegd in juridische opstelling.
 • Bij annulaties voor gastartiesten kunnen voorschotten onder geen enkele omstandigheden teruggevorderd worden, ook niet als je ruim voordien annuleert. Deze artiesten boeken immers hun vliegtuigtickets en reis gebaseerd op onze boekingen.

PRAKTISCHE INFO

 • Besproken ontwerpen worden NIET veranderd.
 • Een tattoostudio is GEEN plaats voor kinderen.
 • Gelieve maximum 1 bijzitter mee te brengen.
 • Geen bezoekers in de tattooruimte.
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this